• Breakwater Scheveningen
  • Breakwater Scheveningen
3D Mapping Breakwaters

 

Gedurende springtij heeft Deep een onderwatermeting uitgevoerd bij de golfbrekers van Scheveningen Haven. De onderwatermeting is onderdeel van een pilot ‘Breakwater Health Scan’ (BHS) in samenwerking met CDR International B.V., Terra Drone Europe en Van der Meer Consulting B.V.. Een complete ruimtelijke scan maakt de actuele (technische) status van een golfbreker inzichtelijk.

 

Deep heeft met behulp van een dualhead multibeam echolood het onderwater gedeelte, inclusief de omliggende zeebodem, van de golfbreker ingemeten. Van het gedeelte bovenwater is middels een drone en stereo fotografie een 3D model gecreëerd.Zowel de luchtmeting als de onderwatermeting worden samengevoegd in een gedetailleerd 3D model.

 

Op deze manier wordt duidelijk inzicht gegeven in de huidige ligging van de individuele blokken van de golfbreker. Experts zullen vervolgens de huidige technische status (Health) van de golfbreker bepalen. Zo wordt gelet op de blokken configuratie, gebroken blokken, lokale erosie etc. Op basis van de technische status en eventuele risico’s zullen er aanbevelingen worden gegeven om risico’s te minimaliseren.

Categorie
Ports & Coasts